Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler Brand Specific Tech > Axial AX-10 Scorpion
Loading

Notices

Thread: no reverse

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-18-2011, 02:16 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: cherokee county
Posts: 12
Default no reverse

ok, so my friend baugt an ax10 and it worked, he got a new battery, a lipo, and i ad my brotherinlaw soder it on, and now he has no reverse. my brother in law tried to fix it by tryin to plug the red wire into the black an the black into the red, it threw out some sparks and he pulld it aart really fast... any ideas on what the problem is... and yes, i know, mt brother in law is not the brightest person...
luky101 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-18-2011, 02:25 PM   #2
owner, Holmes Hobbies LLC
 
JohnRobHolmes's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Volt up! Gear down!
Posts: 20,241
Default

If it was the battery that was plugged in backwards, you just fried the ESC.
JohnRobHolmes is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 02:48 PM   #3
I wanna be Dave
 
Join Date: Jul 2005
Location: North Idaho
Posts: 2,956
Default

Wow...

What electronics do you have in it (ESC, RX/TX, motor)?

Sounds like one of the following:
- Reverse lockout on the ESC
- TX EPA got moved
- ESC lost programming and needs to be recalibrated with the TX
- Stuck brush on the motor preventing it from going in reverse.

With everything soldered up the correct way does the ESC still work?
Greatscott is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 04:20 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: cherokee county
Posts: 12
Default

wll it was all sodered up right when he tried to plug it in backwards.. he just tried pluging them in backwards.... and now it dont have revearse
luky101 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 04:22 PM   #5
owner, Holmes Hobbies LLC
 
JohnRobHolmes's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Volt up! Gear down!
Posts: 20,241
Default

So he plugged it in wrong, and NOW you don't have reverse?
JohnRobHolmes is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 04:42 PM   #6
I wanna be Dave
 
Join Date: Jul 2005
Location: North Idaho
Posts: 2,956
Default

Quote:
Originally Posted by luky101 View Post
wll it was all sodered up right when he tried to plug it in backwards.. he just tried pluging them in backwards.... and now it dont have revearse
I'm betting if you give it a good sniff it smells funny...
Greatscott is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 04:54 PM   #7
Quarry Creeper
 
Join Date: Jun 2010
Location: Elk Grove
Posts: 221
Default

Quote:
Originally Posted by Greatscott View Post
I'm betting if you give it a good sniff it smells funny...
WOW, that's a little off topic don't you think, let's focus on the reverse issue first. Just kidding, could the reverse in polarity have blown the FET for reverse? I'm still an electronics noob, I would assume the whole esc would have shorted, is it possible that it can have a partial failure?

It doesn't state which esc your using, if its the new Ae-2, could it be a possible fix within the software? Maybe the brief surge un-did some settings, its a long shot but who knows.

Last edited by day215; 01-18-2011 at 04:57 PM.
day215 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 05:01 PM   #8
Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: cherokee county
Posts: 12
Default

im really not sure what esc he has. me and him were thinkng it frigged something up when it got switched
luky101 is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 12:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com