Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler Brand Specific Tech > Axial AX-10 Scorpion
Loading

Notices

Thread: New Axial AX-10

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2008, 11:15 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jan 2008
Location: Phoenix
Posts: 3
Default New Axial AX-10

Just put the final finishing touches on my new Axial and took it out for a trial run near the house and found a few issues I am too green to determine myself, have a few ideas but would like some validation from the experts here.
1. Body Sway/Roll, way too much for my liking, is this normal or am I correct in assuming this is a bit much. Really moves from what I determine is motor torque. Shocks too weak?
2. For some reason this little beast seems to be faster and have more motor torque in reverse than in forward. Is this a controller issue possibly?
3. Rolls really easy and seems a bit top heavy, I moved the 6-cell battery pack down behind the servo on to a mount I fabricated from aluminum plate to try an correct this but no too much luck. Going to 3-4-cell packs over the axle as soon as my plates arrive.

Axial X-10 Kit
Rooster Crawler ESC
Integy 55t V11 motor
JR Racing XR3i Controller and Z590M Servo
Sedonaite is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-03-2008, 11:45 PM   #2
Quarry Creeper
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orygun
Posts: 448
Default

You'll dig it. The speed thing is prob. a esc issue. It should be the same speed forward and rev.
Hotrodvw is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 01:19 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Location: Denver
Posts: 48
Default

I had the same body sway problems when I first got mine going. I put a single spacer on the left rear spring and it helped mucho. I also added about 7 oz to the two front wheels, and that helped. Then I went with a 1250 lipo and mounted it to the rear servo mount. Those three things made the biggest difference for me. It's an awesome truck- enjoy it!
funboy is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 07:12 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Location: beachwood
Posts: 3
Default

i run the goat and mine seem to have me tourqe in reverse to
hdcherokee is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 07:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com