Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: anyone having problems

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-17-2008, 02:40 PM   #1
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default anyone having problems

anyone else having problems with their castles bec?
Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-17-2008, 03:22 PM   #2
Quarry Creeper
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 341
Default

What kind of problems?
HndsWthtShdws is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 03:34 PM   #3
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default

well once I have everything hooked up and plug the battery in. my crawler will work for a second or two. then the bec fries this is now my third one and iv sent pics. of my setup to castles and they said everything is hooked up rite.
Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 03:38 PM   #4
ghetto fabulous newbie
 
Join Date: Sep 2007
Location: with your mom
Posts: 2,526
Default

post up pics
yotachump is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 03:46 PM   #5
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default

Quote:
Originally Posted by yotachump View Post
post up pics








Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 03:48 PM   #6
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default

and my esc gets very hott.
Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 03:49 PM   #7
Pebble Pounder
 
Join Date: Dec 2007
Location: Montrose
Posts: 185
Default

isnt the signal wire sposed to be in the 2nd pin on the radio?
saul is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 03:55 PM   #8
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default

Quote:
Originally Posted by saul View Post
isnt the signal wire sposed to be in the 2nd pin on the radio?
if your talking about on the esc. not when your running an external bec
Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 04:16 PM   #9
ghetto fabulous newbie
 
Join Date: Sep 2007
Location: with your mom
Posts: 2,526
Default

What going on under that electrical tape?
yotachump is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 04:22 PM   #10
Tire&Foam Extraordinaire
 
Nova's Ark's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: C.I. Compound, Tyler, Texas
Posts: 5,584
Default

Have you removed the red wire from the ESC?

The red wire from the ESC must be unplugged when using the BEC.
Nova's Ark is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 04:22 PM   #11
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default

Quote:
Originally Posted by yotachump View Post
What going on under that electrical tape?
its soldered and heat shrunk everything fine their. it was doing this before I did that
Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 04:31 PM   #12
ghetto fabulous newbie
 
Join Date: Sep 2007
Location: with your mom
Posts: 2,526
Default

does your ESC work fine without the BEC or does the ESC still get hot?
yotachump is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 04:42 PM   #13
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default

Quote:
Originally Posted by yotachump View Post
does your ESC work fine without the BEC or does the ESC still get hot?
still gets hot.
Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 04:47 PM   #14
ghetto fabulous newbie
 
Join Date: Sep 2007
Location: with your mom
Posts: 2,526
Default

Quote:
Originally Posted by Dickie691986 View Post
still gets hot.
you most have a short somewhere. check under the electrical tape again again
yotachump is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 04:49 PM   #15
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default

Quote:
Originally Posted by Tanis View Post
A clubmember had the same issue with his Mamba25, hooked it up right and everything, worked for a couple of seconds, and then just quit. I wonder if it has anything to do with the mamba25 for some reason. I haven't had any issues with mine on my Mamba max's.
im running 8 cells and i think its shorting out the mamba 25 because it will work for those couple of seconds but once it gets hot nothing. so dose anybody think if I get a mamba max that this will fix the problem?
Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 04:50 PM   #16
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default

Quote:
Originally Posted by yotachump View Post
you most have a short somewhere. check under the electrical tape again again
I took it off with this last bec so i know their was nothing wrong their and it still did it.
Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 10:52 PM   #17
Rock Stacker
 
Join Date: Jul 2007
Location: Wollongong Australia
Posts: 67
Default

What cant be seen in those pictures is how you have the little on/off switch wired up. How do you have it hooked up? could you get a picture of that also please?

Frank
ford mav is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 11:53 PM   #18
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2007
Location: Carlisle
Posts: 435
Default

Quote:
Originally Posted by ford mav View Post
What cant be seen in those pictures is how you have the little on/off switch wired up. How do you have it hooked up? could you get a picture of that also please?

Frank
the esc comes with the on/off switch already on it. and it dosent work anyways
Dickie691986 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2008, 09:49 AM   #19
Official Cook of the ECC
 
Scattman's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hawthorne, Florida
Posts: 2,653
Default

Quote:
Originally Posted by yotachump View Post
does your ESC work fine without the BEC or does the ESC still get hot?
Quote:
Originally Posted by Dickie691986 View Post
still gets hot.
If the ESC still heats up and shuts off even with the BEC unplugged, The problem is the ESC I would say.

Do you have another ESC to test with? I believe the Mamba is toast.

Last edited by Scattman; 03-18-2008 at 09:51 AM.
Scattman is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2008, 09:59 AM   #20
Tire&Foam Extraordinaire
 
Nova's Ark's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: C.I. Compound, Tyler, Texas
Posts: 5,584
Default

I hope this is not the ESC you are trying to sell in the classified section.

http://www.rccrawler.com/forum/showthread.php?t=110805

Last edited by Nova's Ark; 03-18-2008 at 10:16 AM. Reason: added link
Nova's Ark is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 01:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com