Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: 4PK Setups, Tips, Tricks and Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-03-2010, 07:30 AM   #1001
RCC Addict
 
Join Date: Oct 2008
Location: south caki laki again
Posts: 1,695
Default

What do you mean external antenna? I took mine off when new, One less wire to get screwed up. never no problems and I have had mine for almost 2 years now. Snip it and forget it. you will be fine
hbj069 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 09-03-2010, 07:56 AM   #1002
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Quote:
Originally Posted by ManiacMagoo View Post
Looking for a new antenna for my R604FS. My amazing son decided to help dad and cut it off about an inch above the case and in his glorious ways to hide it in the trash didn't tell me till the trash man came. So Im trying to find some place to buy a replacement.
On top of what everyone else said, if you open the RX case the rest of the external antenna can just simply be unplugged from the board if you weren't already aware.

Definitely not needed, however I still run one most of the time.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 07:57 AM   #1003
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Quote:
Originally Posted by Rig Rocker View Post
Me too

Hope you can get one soon! Just got my 4pks too and was planning on setting it up this weekend.

Come on Harley! We know you can do it
I'll probably have one shortly after Nationals. The existing setup still works great, the only thing you need to change is the display type from Sevo View to Dial/Trim.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 11:07 AM   #1004
RCC Addict
 
Join Date: Mar 2010
Location: Auburn, MI
Posts: 1,177
Default

Quote:
Originally Posted by Harley0706 View Post
That is the correct reaction to the way the radio is programmed. In the dial menu there is PM2A and PM2B. A and B refer to two different directions (forward and reverse) we only program it for one of those two directions. It is nice to have full forward with both motors though. If one was stronger and you went to slam reverse it could cause more roll overs.
Thank you Harley. I thought I was loosing my mind.
Is there a way to program it so both directions are scaled.
Based on the crawling we do here, I would like to give it a try.
I can imagine a couple of circumstances where slowing down the front motor would be beneficial. I have been known to climb obsticles in reverse.
bigstu is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 11:37 AM   #1005
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Quote:
Originally Posted by bigstu View Post
Thank you Harley. I thought I was loosing my mind.
Is there a way to program it so both directions are scaled.
Based on the crawling we do here, I would like to give it a try.
I can imagine a couple of circumstances where slowing down the front motor would be beneficial. I have been known to climb obsticles in reverse.
Yes, I will get you the settings tonight.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 04:38 PM   #1006
SCALE PERFORMANCE PARTS
 
Locked Up's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cedar Park
Posts: 5,302
Default

And it doesn't say anything abut the PMIX's being on or off even when I hit the buttons for them. So now that I think about it, if I hit an errant button on course, I have no way of knowing if I am in 2wd,4x4 or FWD unless I pull the throttle. In the wrong position, that could be an issue.
Locked Up is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 04:41 PM   #1007
Rock Crawler
 
Join Date: Feb 2009
Location: Surprise, Az
Posts: 848
Default

I have mine setup to vibrate when one of the mixes are activated or deactivated...don't even have to look at the screen.



Just got my case in today...wtf can I stuff in all the empty slots??
Failedabortion is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 04:51 PM   #1008
I wanna be Dave
 
Join Date: Jul 2006
Location: Elberfeld
Posts: 2,085
Default

Quote:
Originally Posted by Failedabortion View Post
Just got my case in today...wtf can I stuff in all the empty slots??
I carry a small amount of tools and batteries in mine!!
redbaron is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 05:09 PM   #1009
Quarry Creeper
 
Join Date: Jul 2010
Location: Where Jeep axles are made
Posts: 440
Default

if i use the ultimate moa setup with dual esc's will i need a dig system or does that work like a dig system?
minnesotamudder is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 05:17 PM   #1010
Rock Crawler
 
Join Date: Feb 2009
Location: Surprise, Az
Posts: 848
Default

Quote:
Originally Posted by minnesotamudder View Post
if i use the ultimate moa setup with dual esc's will i need a dig system or does that work like a dig system?
No dig unit is needed, radio does everything
Failedabortion is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 05:33 PM   #1011
Quarry Creeper
 
Join Date: Jul 2010
Location: Where Jeep axles are made
Posts: 440
Default

sweet i need one of these
minnesotamudder is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2010, 05:41 PM   #1012
Rock Crawler
 
Join Date: Mar 2004
Location: Albany
Posts: 663
Default

I wish I could just unplug it lol but my receivers bounce from my crawlers to scalers to 3s 18t to my SC8E so the range varies widely. Thanks guys will give Futaba a call.
ManiacMagoo is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 12:55 AM   #1013
Quarry Creeper
 
Join Date: May 2010
Location: Longmont, CO
Posts: 413
Default

Quote:
Originally Posted by Harley0706 View Post
Yessir!

Make sure you switch the radio to C1 mode to use the 3ch RX
how do i switch to c1 mode?
Fattymojo is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 03:39 AM   #1014
Pebble Pounder
 
Join Date: Jul 2010
Location: Seattle
Posts: 167
Default

If you guys are looking for a slightly larger alternative to the Futaba hard case, I just picked up a Vaguard VGP-13S photography hard case. They're very rugged and only cost about $50 (check Amazon, buy.com). It includes full foam with cube cut-outs so you can customize it any way you like. I'm going to make slots to carry some lipos and a few other things. I'll post some pics as soon as I get it set up.
mdowney is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 12:29 PM   #1015
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Quote:
Originally Posted by Fattymojo View Post
how do i switch to c1 mode?
Go to RXSYS and change from C2 to C1. Then shut the radio off and back on, go back to that menu to confirm it changed
Harley is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 04:58 PM   #1016
Rock Crawler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Illinois
Posts: 809
Default

It is important that you shut the radio off and then turn it back on. Otherwise it will not change.
J
jdawg53 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 05:39 PM   #1017
Quarry Creeper
 
Join Date: May 2010
Location: Longmont, CO
Posts: 413
Default

Quote:
Originally Posted by jdawg53 View Post
It is important that you shut the radio off and then turn it back on. Otherwise it will not change.
J
btw, i never received that charger.
Fattymojo is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2010, 06:03 PM   #1018
Rock Crawler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Illinois
Posts: 809
Default

OK. I will check into it.
jdawg53 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 05:09 PM   #1019
Rock Crawler
 
Join Date: Mar 2004
Location: Albany
Posts: 663
Default

Hey I followed the video for setting up 2 esc's for my XR-10 and now if I hit front dig my rear motor spins in reverse and same happens if I hit my rear dig with the front motor. Now if I run my 3rd channel sub trim at +25 it stops all this but my rear motor in 4wd is twice as fast as my front and also creates a ton of stall in my front motor. I played with a bunch of settings but could only get one issue to leave but creating a new one any ideas what to try?
ManiacMagoo is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2010, 05:37 PM   #1020
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Quote:
Originally Posted by ManiacMagoo View Post
Hey I followed the video for setting up 2 esc's for my XR-10 and now if I hit front dig my rear motor spins in reverse and same happens if I hit my rear dig with the front motor. Now if I run my 3rd channel sub trim at +25 it stops all this but my rear motor in 4wd is twice as fast as my front and also creates a ton of stall in my front motor. I played with a bunch of settings but could only get one issue to leave but creating a new one any ideas what to try?
First, recalibrate your ESC throttle positions.

Then the easiest thing to do is start with a new model memory and retry. Sounds like you had some pre-existing settings in there or missed something in the setup.
Harley is offline   Reply With Quote
Reply



LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.rccrawler.com/forum/electronics/136728-4pk-setups-tips-tricks-help.html
Posted By For Type Date
• Afficher le sujet - Quelqu'un connais bien la radio Futaba 4PK ? This thread Refback 10-05-2011 06:51 AM
• Afficher le sujet - Mon nouveau joujou This thread Refback 10-05-2011 06:04 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 03:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com