Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: 4PK Setups, Tips, Tricks and Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2010, 03:08 PM   #1201
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Quote:
Originally Posted by MikeyBike View Post
Holy crap that was fast. I am using the 3 racing winch and you nailed it. I missed setting the RXSYS to normal. Damn you are a god with this radio! Thanks again for all the held over the last year.
Instant Email notification FTW You're welcome man.
Harley is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-11-2010, 03:13 PM   #1202
Rock Crawler
 
Stick King's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Connellsville PA."fayettenam" lol
Posts: 739
Default

Quote:
Originally Posted by Harley0706 View Post
Instant Email notification FTW You're welcome man.
LMAO! Yea, U really are on point with your replies Josh
Stick King is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 08:08 PM   #1203
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Location: ruffsdale
Posts: 7
Default Good bye m2 hello fxr

traded my m2 dig for a fxr and just ordered a second one i cant wait
tofas4you is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 10:07 AM   #1204
Newbie
 
Join Date: Apr 2005
Location: Blue Springs
Posts: 46
Default

Having recently purchased a 4PKS, I knew from this excellent thread of the programming difference for the programmable mixes and how the screen popup for Program Mix 2 blocked the mixing amount when in servo view. After setting up the radio per Harley’s video and using the Trim / Dial view as the workaround for the 4PKS, I really wanted to have both the servo view and mix amount viewable until getting comfortable with the radio operation to avoid getting “lost” in a mix while on course, expecially since I’m new to the dual esc world.

After experimenting with different settings I believe I have found an option for the 4PKS in order to have the servo view and the mix amount viewed concurrently without having to send the radio to Futaba for reprogramming.

The way in which the popup on the right side of the screen for Program Mix 1 and Program Mix 2 appears to work differently. The popup on the screen for Program Mix 1 On / Off would after popping up for roughly 3 seconds then disappear and the amount of mixing would be viewable as everyone had been accustomed to with the 4PK. Program Mix 2 for some reason when active has the popup which covers the mix amount and stays visible the entire time the mix is on.


Thus by changing Program Mix 1 to mix the throttle and channel 3 in place of Program Mix 2 the radio when using servo view provides a display like that of the 4PK.


Since I have not yet purchased an additional ESC and the tests above were based upon using the Servo view, can someone verify the above option works in actual operation?



The screenshot below shows the Program Mix 1 On / Off popup which disappears after roughly 3 seconds.








The screenshot below shows the radio with Program Mix 1 active, popup gone and the mixing percentage for the rear motor esc viewable on the right side of the screen, which is adjustable via the user selected DT.







The screenshot below shows the radio with Program Mix 2 active for rear dig.


bbeaty is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 10:11 AM   #1205
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Looks like it works to me. I have not yet swapped my radio out to a 4PKS to try this however and even when I do I believe mine will already be reprogrammed. Good find
Harley is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 10:13 AM   #1206
I wanna be Dave
 
Join Date: Oct 2007
Location: Castle Rock, WA
Posts: 8,686
Default

Looks like I have some reading to do. About to get on the 4pks bandwagon. Very informative thread for sure.
Szczerba is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 10:54 AM   #1207
I wanna be Dave
 
Join Date: Sep 2009
Location: Nor Cal
Posts: 2,213
Default

Harley, Would you please break this down for us dummies?

I'd like to try this today but have a beer cloud in my brain from last night

Quote:
Originally Posted by Harley0706 View Post
Looks like it works to me. I have not yet swapped my radio out to a 4PKS to try this however and even when I do I believe mine will already be reprogrammed. Good find

Last edited by Rig Rocker; 11-22-2010 at 01:09 AM.
Rig Rocker is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2010, 01:58 AM   #1208
I wanna be Dave
 
Join Date: Sep 2009
Location: Nor Cal
Posts: 2,213
Default

It works! Hell Yeah

Way to go BBeaty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Rig Rocker is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2010, 11:45 AM   #1209
Newbie
 
Join Date: Apr 2005
Location: Blue Springs
Posts: 46
Default

Rig Rocker: Thank you for the confirmation.
bbeaty is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2010, 12:49 PM   #1210
I wanna be Dave
 
Join Date: Sep 2009
Location: Nor Cal
Posts: 2,213
Default

No problem And thank you again!

The mix display issue has been driving me crazy but I am 100% addicted to XR10 w/ 4PKS. Didn't know if I could handle losing my controller for a week or so to get the update

Quote:
Originally Posted by bbeaty View Post
Rig Rocker: Thank you for the confirmation.
Rig Rocker is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2010, 10:33 PM   #1211
Quarry Creeper
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orting
Posts: 377
Default

i cant seem to figure out how to set the rear esc on my 2.2. im running a 603 receiver and dual sidewinders.
storminator is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2010, 10:41 PM   #1212
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Quote:
Originally Posted by storminator View Post
i cant seem to figure out how to set the rear esc on my 2.2. im running a 603 receiver and dual sidewinders.
Having troubles following the video or?? I need more info to be able to help.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 09:54 AM   #1213
Quarry Creeper
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orting
Posts: 377
Default

i followed the video, setup my radio, then went to power my crawler up and have no control of either esc. do i set them individually? all wiring is correct.
storminator is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 10:02 AM   #1214
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Quote:
Originally Posted by storminator View Post
i followed the video, setup my radio, then went to power my crawler up and have no control of either esc. do i set them individually? all wiring is correct.
Are the graphs on the radio moving when you pull the trigger?
Harley is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 10:04 AM   #1215
Quarry Creeper
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orting
Posts: 377
Default

yep. everything lights up but just flashes.
storminator is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 10:06 AM   #1216
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Randy shoot me an email quick if you can. I'll give you a call or vise versa if you have the rig in front of you. Should be something simple.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 06:50 PM   #1217
Quarry Creeper
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orting
Posts: 377
Default

Quote:
Originally Posted by Harley0706 View Post
Randy shoot me an email quick if you can. I'll give you a call or vise versa if you have the rig in front of you. Should be something simple.
sorry i didnt get back to you earlier, just got home. i found out that i managedd to cut the signal wires on accident when i was cutting some zip ties off thanks for the help though Harley
storminator is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 07:50 PM   #1218
RCC Addict
 
Join Date: Sep 2005
Location: Tempe, AZ
Posts: 1,263
Default

Harley when I purchased my 4pk used it didn't come with the hook for a neck strap...do you know how I can get one?
clarkrw3 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 08:00 PM   #1219
RCC Addict
 
Join Date: Jan 2008
Location: Apple Valley,CA
Posts: 1,172
Default

Can someone please tell me if I will get my rear wheels to "lock" if I go to dual fxr's and set the drag brake high on the rear esc?
My current setup is just a single fxr and punk dig and I am relying on my magnets to lock the rear wheels and they dont hold as well as I would like them too. It is my understanding that if I go to dual esc's and set it up per Harley's guide the rear esc will stay ON and therefore use the actual drag brake feature of the esc when I do a dig. Thanks for any help with this.
Illeagle is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 10:04 PM   #1220
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,985
Default

Quote:
Originally Posted by storminator View Post
sorry i didnt get back to you earlier, just got home. i found out that i managedd to cut the signal wires on accident when i was cutting some zip ties off thanks for the help though Harley
Well glad it got sorted out!
Harley is offline   Reply With Quote
Reply



LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.rccrawler.com/forum/electronics/136728-4pk-setups-tips-tricks-help.html
Posted By For Type Date
• Afficher le sujet - Quelqu'un connais bien la radio Futaba 4PK ? This thread Refback 10-05-2011 06:51 AM
• Afficher le sujet - Mon nouveau joujou This thread Refback 10-05-2011 06:04 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com