Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: Novak M2 Dig ESC Combo

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2010, 07:04 PM   #301
Rock Crawler
 
Join Date: Jun 2010
Location: SENECA
Posts: 811
Default

Can I use a DX3S?
Monstergt is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-12-2010, 08:04 PM   #302
Newbie
 
Join Date: Oct 2010
Location: private
Posts: 15
Default

No it only has a 2 position 3rd channel.
xr__10 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2010, 08:05 PM   #303
I wanna be Dave
 
Join Date: Jul 2008
Location: appleton
Posts: 2,067
Default

Are they out yet
kasper is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 03:31 AM   #304
Quarry Creeper
 
Join Date: Apr 2008
Location: Leicester, UK
Posts: 235
Default

Looks awesome charlie i cant wait to get mine wired up and out on the rocks I also like the lexan strip idea with the led's i had been wondering where to mount mine.
This is mine so far am still waiting on servo and receiver
English Steve is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 06:07 AM   #305
Quarry Creeper
 
Join Date: Jan 2010
Location: USA
Posts: 402
Default

Quote:
Originally Posted by Monstergt View Post
Can I use a DX3S?
With the DX3S, you could use it with only 2 postions (such as 4wd and front dig).

If you really want to use all three positions, you could get one of my 2-position to 3-True-Position adapters at www.wantAsummit.com. I made this to work with my DX3.0 which, just like the DX3S, only has a 2-postion switch.
wantAsummit is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 06:31 AM   #306
"HOLLYWOOD"
 
Mini's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Miami
Posts: 3,121
Default

Quote:
Originally Posted by English Steve View Post
Looks awesome charlie i cant wait to get mine wired up and out on the rocks I also like the lexan strip idea with the led's i had been wondering where to mount mine.
This is mine so far am still waiting on servo and receiver

Do you have a pic of it not all bunched up? Sorry for being picky lol just wanted to see what it look like.
Mini is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 07:56 AM   #307
Quarry Creeper
 
Join Date: Apr 2008
Location: Leicester, UK
Posts: 235
Default

I havent at the moment but will be taking it out tonight when i get home to sort all the wiring so will take a few then
English Steve is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 08:34 AM   #308
"HOLLYWOOD"
 
Mini's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Miami
Posts: 3,121
Default

Quote:
Originally Posted by English Steve View Post
I havent at the moment but will be taking it out tonight when i get home to sort all the wiring so will take a few then

Thank you
Mini is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 12:41 PM   #309
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2008
Location: Too old to care
Posts: 2,446
Default Iran mine with out a bec for about 2week with no problem.

MR.VERTICAL is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 12:41 PM   #310
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2008
Location: Too old to care
Posts: 2,446
Default

MR.VERTICAL is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 01:29 PM   #311
Quarry Creeper
 
Join Date: Apr 2008
Location: Leicester, UK
Posts: 235
Default



hope this helps
English Steve is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 01:56 PM   #312
"HOLLYWOOD"
 
Mini's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Miami
Posts: 3,121
Default

Quote:
Originally Posted by English Steve View Post


hope this helps
Very nice! Can you adjust with the on & off button like on most Novak stuff or do you need the cable?

Can't wait to see a vid of it working.
Mini is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 02:03 PM   #313
Quarry Creeper
 
Join Date: Apr 2008
Location: Leicester, UK
Posts: 235
Default

Yes you can along with the Novalink which i havent got yet
English Steve is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 02:06 PM   #314
"HOLLYWOOD"
 
Mini's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Miami
Posts: 3,121
Default

Quote:
Originally Posted by English Steve View Post
Yes you can along with the Novalink which i havent got yet
Cool
Mini is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 01:26 PM   #315
Quarry Creeper
 
Join Date: Apr 2008
Location: Leicester, UK
Posts: 235
Default

Ok i came up against my first problem. Ive never really understood the flashing light setup with esc's and ive got a little confused setting it up so im going to have to pick up a NovaLink to help me set it up properly. Not a real problem with the esc im just used to the castlelink and hotwire to set up my esc's
English Steve is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 01:52 PM   #316
Quarry Creeper
 
Join Date: Jun 2008
Location: Portsmouth UK
Posts: 388
Default

ruffryder is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 02:30 PM   #317
RCC Addict
 
Join Date: Jul 2009
Location: Farmington, NM
Posts: 1,026
Default

Sweet! In a esc this complicated....The easy stuff is causing issue's already...That instills allot of faith, woot. lol
meffie is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 02:32 PM   #318
I wanna be Dave
 
Join Date: Oct 2007
Location: Castle Rock, WA
Posts: 8,686
Default

They'll get it worked out. I'll probably still get one in the future.

On a positive. Without wires (that are honkin' huge), it weighs 0.3 oz less than two fxr's.
Szczerba is online now   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 02:47 PM   #319
"HOLLYWOOD"
 
Mini's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Miami
Posts: 3,121
Default

Quote:
Originally Posted by English Steve View Post
Ok i came up against my first problem. Ive never really understood the flashing light setup with esc's and ive got a little confused setting it up so im going to have to pick up a NovaLink to help me set it up properly. Not a real problem with the esc im just used to the castlelink and hotwire to set up my esc's

Did the box came with instructions??? It should explain it there cause then they are forceing the people too buy that cable.
Mini is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2010, 03:35 PM   #320
Rock Crawler
 
Join Date: Jul 2006
Location: Hobbywing
Posts: 552
Default

The setup, and the changing of the settings is fairly strait forward.

Manual comes with a Flow Chart so you "know what's coming".

So far, we have simply Changed to the Biasing Profile, turned up the Drag Brake, and the Dig Power. Takes about 1 minute to go through it.

Takes my PC longer then that to "Turn On". Not sure on a time frame for the M2 NovaLink software, I've tested it once, and it seems to function and work fine. Just have to dedicate some time to sit down and go through it more closely.

One touch setup is easy as any other Novak ESC, it is followed by a one touch setup for the dig switch on the Radio. Takes 15-20 seconds.

After the one touch is completed, you can then change profiles, and adjust settings with the button/led. As it stands at the moment, I don't really see a need for the PC interface unless "that is just your thing".

Novak has always tried to ensure that the ESC doe not "require" the PC stuff to make it work correctly, or even to be able to adjust it. We shoot for as much button adjustability as the PC, the PC generally offers finer adjustments.
Charlie is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com