Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: Futaba 4PL Setup, Tips, Tricks & Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-20-2011, 08:28 PM   #1201
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,981
Default

Quote:
Originally Posted by LSO View Post
so i just got a 4pl the serial# is B10301029 does this one need the update soft were?
Watch the video and read the info in the first post of this thread for all needed info. I don't believe it will.

Last edited by Harley; 06-20-2011 at 08:33 PM.
Harley is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 06-20-2011, 09:28 PM   #1202
"HOLLYWOOD"
 
Mini's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Miami
Posts: 3,119
Default

Got mine back today can not wait to tear my truck apart and install everything. Woohoo!!!!
Mini is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:02 PM   #1203
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rogue River
Posts: 274
Default

Helped... But its still not gone completely
bmangdog is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:04 PM   #1204
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,981
Default

Quote:
Originally Posted by bmangdog View Post
Helped... But its still not gone completely
You didn't answer my questions.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:06 PM   #1205
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rogue River
Posts: 274
Default

Quote:
Originally Posted by Harley View Post
You didn't answer my questions.
I calibrated the speedos. Yes. Bar graphs ARE the same.
bmangdog is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:07 PM   #1206
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,981
Default

Quote:
Originally Posted by bmangdog View Post
I calibrated the speedos. Yes. Bar graphs ARE the same.
If the graphs are the same then your problem is outside the radio.

Check the programming in both speedo's first. Hook them up to the hotwire and make sure everything including the software is the exact same and same version.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:07 PM   #1207
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rogue River
Posts: 274
Default

Has already been done..
bmangdog is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:09 PM   #1208
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,981
Default

Quote:
Originally Posted by bmangdog View Post
Has already been done..
Check you motor timings. Make sure that you didn't program any expo on throttle or brake side.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:23 PM   #1209
RcBros Hobbies
 
RcBro's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Oregon
Posts: 4,646
Default

Also if your running matched motors, make sure you have the rear motor in the rear and not the front, also make sure you are running the same pinions.
RcBro is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:28 PM   #1210
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rogue River
Posts: 274
Default

Quote:
Originally Posted by RcBro View Post
Also if your running matched motors, make sure you have the rear motor in the rear and not the front, also make sure you are running the same pinions.
Thats one thing. Im not running matched pinions.. Hopefully i can get some before awcc
bmangdog is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:35 PM   #1211
RcBros Hobbies
 
RcBro's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Oregon
Posts: 4,646
Default

Same pinions isn't required, just make sure the larger tooth is up front. If its opposite, your rear motor will turn faster. Also, if you have your rear motor wired reversed, your timing is backward. So your running negative timing when your rear motor is going forward.
RcBro is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:39 PM   #1212
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,981
Default

I don't suggest running different pinions because it negates the trucks ability to overdrive the rear. Get matching pinions ASAP. Take all other variables out of tuning.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:41 PM   #1213
Quarry Creeper
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rogue River
Posts: 274
Default

Quote:
Originally Posted by Harley View Post
I don't suggest running different pinions because it negates the trucks ability to overdrive the rear. Get matching pinions ASAP. Take all other variables out of tuning.
Thanks!
bmangdog is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2011, 11:02 AM   #1214
RCC Addict
 
Join Date: Mar 2009
Location: The REAL Nor-Cal
Posts: 1,049
Default

Harley already noted to check your settings, but specifically check the Reverse Strength (LED 2)
settings on your FXR's to make sure that they are set the same...
House is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 11:45 AM   #1215
RCC Addict
 
Join Date: Jan 2011
Location: Wheat Ridge
Posts: 1,315
Default

Big thanks to Harley and everyone posting info on this thread. I don't know if this has been answered yet or not but is there a way to reset the tx back to factory, had some glitching issues with the front esc and motor :( and I can't for the life of me figure out how to "erase" model or set for a new model or copy a current model to a new one and edit the new model for another car
The Crawl Space is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 11:50 AM   #1216
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,981
Default

On the main screen just scroll up to the model number.
Select that and it will take you to the MODEL RX menu.
There you can reset, copy, and change models.

This can be found on page 38 of the manual.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 12:05 PM   #1217
RCC Addict
 
Join Date: Jan 2011
Location: Wheat Ridge
Posts: 1,315
Default

Quote:
Originally Posted by Harley View Post
On the main screen just scroll up to the model number.
Select that and it will take you to the MODEL RX menu.
There you can reset, copy, and change models.

This can be found on page 38 of the manual.
Awesome, thanks for quick reply. Just couldn't figure it out at 3am this morning
The Crawl Space is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 12:14 PM   #1218
Rock Crawler
 
Join Date: Dec 2009
Location: Colorado Springs
Posts: 670
Default

Quote:
Originally Posted by Harley View Post
Watch the video and read the info in the first post of this thread for all needed info. I don't believe it will.
Never mind...


Thanks!

Last edited by LDogg; 06-23-2011 at 12:25 PM.
LDogg is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 12:20 PM   #1219
20K Club
 
Harley's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sending illegals home one Hayabusa at a time.
Posts: 22,981
Default

Quote:
Originally Posted by LDogg View Post
I am in the same boat. I just got my 4pl and it's serial is B10302130. Based on the link I that first post, anything with b10 would need to be updated, but it's been well over 6 months, is there anyway to see a firmware rev. In the menu anywhere? Or could I call their support to find out when this transmitter was made?

Thanks!
The link on the first page shows radios that start with B01 not B10.

If you watch the video and it goes as I show it then the radio is updated.
Harley is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2011, 12:22 PM   #1220
Rock Crawler
 
Join Date: Dec 2009
Location: Colorado Springs
Posts: 670
Default

Ah ok. I see where I screwed that up...

Last edited by LDogg; 06-23-2011 at 12:24 PM.
LDogg is offline   Reply With Quote
Reply



LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.rccrawler.com/forum/electronics/277689-futaba-4pl-setup-tips-tricks-help.html
Posted By For Type Date
Futaba 4PL - Modelbouwforum.nl This thread Refback 11-08-2011 05:06 AM
Scaler Radio Help - Radios & Servos @ URC Forums This thread Refback 11-02-2011 02:46 PM
e-Modelismo - Maior Comunidade de Modelismo em Português - Ver Tópico - Futaba 4PL This thread Refback 10-27-2011 03:41 PM
Futaba 4PL 4-Channel 2.4GHz SFHSS Transmitter/Receiver - RemoteD - Fjrrstyrd Hobby This thread Refback 10-24-2011 03:51 AM
Futaba T4PL - Elektronik - rockcrawler.de This thread Refback 10-11-2011 04:01 AM
4PL Dual ESC - YouTube This thread Refback 10-09-2011 08:27 AM
ZONACRAWLING • Ver Tema - emisora 4pl This thread Refback 10-05-2011 04:42 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 11:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com