Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: GT3B Hack Question and Answer Thread

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-24-2012, 10:56 PM   #2061
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

BOTH the gt3b and gt3c need to be calibrated. to enter it, just after power up (or the main screen where voltage is shown), turn the wheel max clockwise and press LONG-enter
losikid is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 09-24-2012, 11:01 PM   #2062
Quarry Creeper
 
Join Date: Apr 2011
Location: bay area
Posts: 211
Default

Thanks for that info I'll calibrate mine

Sent from my DROIDX using Tapatalk 2
motakitty is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2012, 08:08 AM   #2063
Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Location: Somewhere in Vancouver
Posts: 43
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Hey guys I have a hacked gt3b its worked well up untill yesterday. When i turned it on my winch started to spool out. I have 8 channels Im running 3 of them, my winch is on momentary set to the channel three trim slidder. Anyways I have tried a global reset and a model reset. After the reset I programed as follows; long enter on "rev" then I scroll to "3" hit enter. scroll to channel three enter. Then scroll to mo enter. then leave re at 0, hit enter. then pv to 1, hit enter. exit programing....... When I push trim 3 button it goes to negative 100 and stays there if i push oppisite direction it moves to positive 100, but when i let off the button it goes back to negative 100. I cant seem to figure out if im doing something wrong or if my tx is messed up.


Just an update for everyone. This was cause due to user error. I figured out that pv and re are to be left alone. So problem solved.

Last edited by jakester79; 09-27-2012 at 11:58 PM. Reason: Problem solved
jakester79 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 01:17 AM   #2064
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
Next week i should have 4 fully hacked gt3c's in stock. First come first serve.
Probably monday afternoon they'll be posted.

Orange ones, fully hacked
losikid is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 03:38 PM   #2065
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Location: Gunma, Japan
Posts: 17
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

hi all

hope i'm not in the wrong place to aski this question

i was trying to calibrate my gt3b with my tekin RS esc
the funny thing is, the esc won't recoqnize my throttle the way it should
it recognized my reverse/brake as my forward
and my forward as my reverse/brake

is this normal?
Hide311 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 04:00 PM   #2066
I wanna be Dave
 
Join Date: Dec 2008
Location: Madrid, IA
Posts: 2,015
Default

Did you try reversing the throttle channel (ch2)?


Sent from my iPad using Tapatalk
benoj is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 05:40 PM   #2067
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Location: Gunma, Japan
Posts: 17
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by benoj View Post
Did you try reversing the throttle channel (ch2)?


Sent from my iPad using Tapatalk


Nope it was on normal
Hide311 is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 05:48 PM   #2068
Quarry Creeper
 
Join Date: Apr 2011
Location: bay area
Posts: 211
Default

just reverse the channel I had to do the same thing on mine

Sent from my DROIDX using Tapatalk 2
motakitty is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 06:05 PM   #2069
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Location: Gunma, Japan
Posts: 17
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by motakitty View Post
just reverse the channel I had to do the same thing on mine

Sent from my DROIDX using Tapatalk 2

ah ok..
thanks
Hide311 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 01:34 AM   #2070
Rock Crawler
 
Join Date: Apr 2007
Location: presKit
Posts: 690
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

I am trying to set up two sidewinder micros, the rear axle works fine and the mixing works, but the front axle has no power to it ; any ideas?

SO far I followed these steps...

-Long click rev
-scroll to 3, press enter
-scroll to DIG press enter (selects the DIG function)
-Scroll to MOM for momentary press enter (the switch uses momentary control, this will be for instant dig)
-(because its mom it skips step rate)
-Choose NOR for now, change later if you want to reverse the way it controls it
-(it skips opposite reset)
-choose PRV (this will return the channel back to your previous mix rate, in stead of an even mix mix)
-(It skips Rotate)
-Hold enter (to exit out)
-Back (to save)



So

-Long click REV
-Choose d
-Choose dig
-Choose RES (so a long click will reset to center, theres many options)
-Select your mix% step rate, i like 10 or 20
-Choose NOR for now
-Choose NOO
-(skips pre val)
-(Skips rotate)
-Long enter
-Back
nappahdog is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 06:24 AM   #2071
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2010
Location: 07456 N. NJ USofA
Posts: 8,315
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by nappahdog View Post
I am trying to set up two sidewinder micros, the rear axle works fine and the mixing works, but the front axle has no power to it ; any ideas?

SO far I followed these steps...

-Long click rev
-scroll to 3, press enter
-scroll to DIG press enter (selects the DIG function)
-Scroll to MOM for momentary press enter (the switch uses momentary control, this will be for instant dig)
-(because its mom it skips step rate)
-Choose NOR for now, change later if you want to reverse the way it controls it
-(it skips opposite reset)
-choose PRV (this will return the channel back to your previous mix rate, in stead of an even mix mix)
-(It skips Rotate)
-Hold enter (to exit out)
-Back (to save)



So

-Long click REV
-Choose d
-Choose dig
-Choose RES (so a long click will reset to center, theres many options)
-Select your mix% step rate, i like 10 or 20
-Choose NOR for now
-Choose NOO
-(skips pre val)
-(Skips rotate)
-Long enter
-Back
1-I have templates for firmware 0.4 (?).....both momentary & locked in this thread.
2-Did you calibrate the ESC's to the RX?
3-If you did the ESC calibration, try powering the motor direct off a battery pack (I would disconnect 1 motor wire first) to make sure the motor runs.

I'm currently running dual Sidewinder Micros on a locked template with 5% propo steps.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 10:51 AM   #2072
Rock Crawler
 
Join Date: Apr 2007
Location: presKit
Posts: 690
Default

escs are calibrated. let me elaborate. i can get everything to work except for ch2 . if i get the front esc and plug in ch3 it works with mixing and dig if i get the rear esc and plug it into ch3 it works with mixing and dig. if i plug either into ch2 its a no go.

Sent from my Droid using Tapatalk 2
nappahdog is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 11:28 AM   #2073
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Does it work on a new model?
losikid is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 12:58 PM   #2074
Rock Crawler
 
Join Date: Apr 2007
Location: presKit
Posts: 690
Default

after setting up a new model no power is going to the motors but on the controler everything seems to be doing what is is supposed to.

Sent from my Droid using Tapatalk 2
nappahdog is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 02:03 PM   #2075
RCC Addict
 
Join Date: Dec 2011
Location: Raleign
Posts: 1,439
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

So, anyone know where to get a replacement trigger for the radio? We were on vacation this past week and someone else using the radio broke off the reverse part. So, now I just have a small stub for reverse and regular forward.
ik632 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 03:21 PM   #2076
Rock Crawler
 
Join Date: Apr 2007
Location: presKit
Posts: 690
Default

i still cant get ch2 and ch3 to mix any help? do i have to be on a certain firmware?

Sent from my Droid using Tapatalk 2
nappahdog is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 03:38 PM   #2077
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2010
Location: 07456 N. NJ USofA
Posts: 8,315
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by nappahdog View Post
I still can't get ch2 and ch3 to mix any help? do I have to be on a certain firmware?

Sent from my Droid using Tapatalk 2
The supplied templates for dual ESC are TX firmware. Different firmware requires a slightly different firmware.

The templates I use/posted have the firmware listed as well.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 05:00 PM   #2078
Rock Crawler
 
Join Date: Apr 2007
Location: presKit
Posts: 690
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

can you post a post number so i don't have to sift, I'm not following at all , sorry.


I can't get into the mixing setting for channel 2 it skips over 2 and goes from 1 to 3 .

I am now trying to update the firmware but do not know what version to pick.

Last edited by nappahdog; 09-30-2012 at 05:04 PM.
nappahdog is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 05:26 PM   #2079
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2010
Location: 07456 N. NJ USofA
Posts: 8,315
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by nappahdog View Post
can you post a post number so i don't have to sift, I'm not following at all , sorry.


I can't get into the mixing setting for channel 2 it skips over 2 and goes from 1 to 3 .

I am now trying to update the firmware but do not know what version to pick.
My template for locked....

Sorry, busy weekend....

Dual ESC Mixing Template: (0.3.2 and 0.4.0 fw's)

Ch3 trim-Locked 3 postion dig
D/R-Bias with 20% step rate
  • Turn radio on
  • press enter
  • scroll till E. Points highlighted
  • Press and hold enter for 1.5 seconds
  • E. point should now be blinking
  • scroll so "d" is blinking (far left)
  • press enter
  • scroll till 3 is blinking
  • press enter
  • make sure 0 is blinking, if not scroll so it is
  • Press and hold enter for 1 second
  • Scroll so REV is highlighted
  • Press and hold enter for 1.5 seconds
  • Rev should now be blinking
  • Scroll so 3 is blinking
  • press enter
  • Scroll so DIG is blinking
  • press enter
  • scroll to NOL
  • press enter
  • 100%
  • press enter
  • Scroll so NOR is blinking
  • press enter
  • scroll so NOO is blinking
  • press enter
  • scroll so d is blinking
  • press enter
  • scroll to DIG
  • press enter
  • scroll so RES is blinking
  • press enter
  • scroll to 20 (I use 5, it's your choice)
  • press enter
  • scroll so NOR is blinking
  • press enter
  • scroll so N00 is Blinking
  • press enter
  • press and hold enter for 1.5 seconds
  • press end
Plug front into CH2
Plug rear into CH3

Plug your battery in, and calibrate your esc's



The template for momentary is one of the 1st posts in this thread.

I use 5% steps, much better in my eyes.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 05:55 PM   #2080
Rock Crawler
 
Join Date: Apr 2007
Location: presKit
Posts: 690
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

OK how do I know what firmware I have and how do I change it over.

On the Mixing setting are you supposed to be able to access ch2 or is it supposed to go from ch1 to ch3?


After following these instructions I came to the same result , ch2 esc will not link up , ch 3 works perfect with all settings , if you put the front esc on ch3 it works if you put the back esc on ch3 it works , when you plug the front esc into ch2 it wont link up , when you put the back esc in ch2 it won't link up , I have tried swapping out receivers with the same result.

Last edited by nappahdog; 09-30-2012 at 06:21 PM.
nappahdog is offline   Reply With Quote
Reply



LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.rccrawler.com/forum/electronics/321742-gt3b-hack-question-answer-thread.html
Posted By For Type Date
RoboSavvy Forum :: View topic - SAM-3 Servo teardown This thread Refback 03-05-2013 12:49 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 01:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com