Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: GT3B Hack Question and Answer Thread

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2011, 07:40 PM   #321
Rock Crawler
 
Join Date: Oct 2007
Location: Grants Pass
Posts: 806
Default

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
did you try the things i suggjested

Also on epa, i believe you can, but you have to adjust c3 so its on the side you want to adjust
I tried them all. I even switched to a new fresh model, and switched ch2 and 3 to rev just like before. Now when I try to calibrate the escs the front one will arm and the rear wont. I will get a vid of some of the odd things i am encountering
highlandcrawler is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 08-03-2011, 07:43 PM   #322
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Quote:
Originally Posted by highlandcrawler View Post
I tried them all. I even switched to a new fresh model, and switched ch2 and 3 to rev just like before. Now when I try to calibrate the escs the front one will arm and the rear wont. I will get a vid of some of the odd things i am encountering
But it works fine on your other moa?
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 07:59 PM   #323
Rock Crawler
 
Join Date: Oct 2007
Location: Grants Pass
Posts: 806
Default

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
But it works fine on your other moa?
Yes but I was just using a switch dig for the front only and no biasing
highlandcrawler is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 08:31 PM   #324
Pebble Pounder
 
Join Date: Aug 2009
Location: taiwan
Posts: 146
Default

Not sure I have the same problem as highlandcrawler.

Finished calibrated front esc on ch2 yesterday, today tried the rear esc on ch3 but fail, I can only completed calibrate esc on ch2, on ch3 only forward and backward calibrated but neutral failed(no matter front or rear esc) so the rear motor is not running.
Please help.
Thanx!
kc092755 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 08:38 PM   #325
Rock Crawler
 
Join Date: Oct 2007
Location: Grants Pass
Posts: 806
Default

Quote:
Originally Posted by kc092755 View Post
Not sure I have the same problem as highlandcrawler.

Finished calibrated front esc on ch2 yesterday, today tried the rear esc on ch3 but fail, I can only completed calibrate esc on ch2, on ch3 only forward and backward calibrated but neutral failed(no matter front or rear esc) so the rear motor is not running.
Please help.
Thanx!
I have a similar issue also. Im uploading some video to show whats going on and my radio settings. What esc are you using?
highlandcrawler is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 09:05 PM   #326
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

try 0.3.2

It may be a bug in 0.4.0, as i have done little testing...but as far as i know nothing changed mixing wise.
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 09:39 PM   #327
Rock Crawler
 
Join Date: Oct 2007
Location: Grants Pass
Posts: 806
Default

Here are my current setting on the radio. The only thing i don't show is that ch2&3 are reversed

http://youtu.be/YEEbPJjWPkQ
These are all correct right
highlandcrawler is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 09:44 PM   #328
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Quote:
Originally Posted by highlandcrawler View Post
Here are my current setting on the radio. The only thing i don't show is that ch2&3 are reversed

http://youtu.be/YEEbPJjWPkQ
These are all correct right
try using REV instead of NOR in keep mapping...on both of them
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 09:48 PM   #329
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

also you went into Long click epa and turned dig on, correct?
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 09:57 PM   #330
Rock Crawler
 
Join Date: Oct 2007
Location: Grants Pass
Posts: 806
Default

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
try using REV instead of NOR in keep mapping...on both of them
To also clarify I have the truck running on a model already. It just seems like there is something wrong in the settings and that is why I am trying to calibrate to a fresh model. I can recalibrate the speedos in this model and all is ok. Its when I switch to a new model and try to calibrate the escs the rear one just wont finish arming. It goes to the end and never finds neutral. I will post a vid in a minute of me trying to arm to a new model
highlandcrawler is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:03 PM   #331
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Quote:
Originally Posted by highlandcrawler View Post
To also clarify I have the truck running on a model already. It just seems like there is something wrong in the settings and that is why I am trying to calibrate to a fresh model. I can recalibrate the speedos in this model and all is ok. Its when I switch to a new model and try to calibrate the escs the rear one just wont finish arming. It goes to the end and never finds neutral. I will post a vid in a minute of me trying to arm to a new model
Thats why i am asking if you turned mixing on..in the long click EPA menu

kinda hard to calibrate if mixing isn't turned on to move ch 3
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:05 PM   #332
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Long click EPA
scroll to d, enter
scroll to 3, enter
make sure it says 0, long click enter
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:11 PM   #333
Rock Crawler
 
Join Date: Oct 2007
Location: Grants Pass
Posts: 806
Default

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
try using REV instead of NOR in keep mapping...on both of them
In my working model it switched the way my f/r digs works but did not let me calibrate in the new model

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
also you went into Long click epa and turned dig on, correct?
In my working model it is set up yes. I left it out of the vid as I figured it was a given lol. On the fresh model only thing I changes is ch2&3 to rev

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
Thats why i am asking if you turned mixing on..in the long click EPA menu

kinda hard to calibrate if mixing isn't turned on to move ch 3
Guess what? You nailed my arming problem right there. They both calibrate perfect now. Cant belive I missed that. Now to see if the other demons from the previous ch are still there. Thanks a ton and I will report back later on how it works.
highlandcrawler is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:18 PM   #334
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Quote:
Originally Posted by highlandcrawler View Post
In my working model it switched the way my f/r digs works but did not let me calibrate in the new model
Yep thats what its supposed todo, its just how i have set all mine up so i just wanted to make sure the ch's and switches don't have to be the same selection.

Quote:
Originally Posted by highlandcrawler View Post
In my working model it is set up yes. I left it out of the vid as I figured it was a given lol. On the fresh model only thing I changes is ch2&3 to rev
in your old model try to turn ch2&3 to REV...as castles like th ch to be reversed to calibrate correctly.

Quote:
Originally Posted by highlandcrawler View Post
Guess what? You nailed my arming problem right there. They both calibrate perfect now. Cant belive I missed that. Now to see if the other demons from the previous ch are still there. Thanks a ton and I will report back later on how it works.
yep kind of an important step.
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:31 PM   #335
Newbie
 
Join Date: Mar 2011
Location: Port Orchard
Posts: 40
Default

will the gt3b work with the M2 Dig 3S Dual Brush ESC?
Jwebb2.5rs is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:32 PM   #336
Pebble Pounder
 
Join Date: Aug 2009
Location: taiwan
Posts: 146
Default

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
Long click EPA
scroll to d, enter
scroll to 3, enter
make sure it says 0, long click enter
YEAH!!!!!
Finally got my duel esc's calibrated, now I can solder all together and do the DIG and propo mixing.
Thanx losikid.
kc092755 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:33 PM   #337
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Quote:
Originally Posted by Jwebb2.5rs View Post
will the gt3b work with the M2 Dig 3S Dual Brush ESC?
yes, with a new firmware...although dual esc is alot better choice if you haven't already bought M2

Just assign one switch to 3 pos
and assign another to lin
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:35 PM   #338
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Quote:
Originally Posted by kc092755 View Post
YEAH!!!!!
Finally got my duel esc's calibrated, now I can solder all together and do the DIG and propo mixing.
Thanx losikid.
Wow, i just figured this step was done...something so simple caused your problems.
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:47 PM   #339
Newbie
 
Join Date: Mar 2011
Location: Port Orchard
Posts: 40
Default

havent got the m2 yet was thinkin about it im just not that good with the whole electronics part of crawling
Jwebb2.5rs is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2011, 10:54 PM   #340
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Dual ESC Mixing Template: (0.3.2 and 0.4.0 fw's)

Ch3 trim-Momentary 3 postion dig
D/R-Bias with 20% step rate
  • Turn radio on
  • press enter
  • scroll till E. Points highlighted
  • Press and hold enter for 1.5 seconds
  • E. point should now be blinking
  • scroll so "d" is blinking (far left)
  • press enter
  • scroll till 3 is blinking
  • press enter
  • make sure 0 is blinking, if not scroll so it is
  • Press and hold enter for 1 second
  • Scroll so REV is highlighted
  • Press and hold enter for 1.5 seconds
  • Rev should now be blinking
  • Scroll so 3 is blinking
  • press enter
  • Scroll so DIG is blinking
  • press enter
  • scroll to MOM
  • press enter
  • Scroll so NOR is blinking
  • press enter
  • scroll so PRV is blinking
  • press enter
  • scroll so d is blinking
  • press enter
  • scroll to DIG
  • press enter
  • scroll so RES is blinking
  • press enter
  • scroll to 20
  • press enter
  • scroll so NOR is blinking
  • press enter
  • scroll so N00 is Blinking
  • press enter
  • press and hold enter for 1.5 seconds
  • press end


Plug front into CH2
Plug rear into CH3

Plug your battery in, and calibrate your esc's

Last edited by losikid; 08-03-2011 at 11:43 PM.
losikid is offline   Reply With Quote
Reply



LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.rccrawler.com/forum/electronics/321742-gt3b-hack-question-answer-thread.html
Posted By For Type Date
RoboSavvy Forum :: View topic - SAM-3 Servo teardown This thread Refback 03-05-2013 12:49 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 01:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com