Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: GT3B Hack Question and Answer Thread

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2011, 03:54 PM   #101
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Quote:
Originally Posted by benoj View Post
i was having the same problem as spoo76 on the family comp with 7 with it saying a problem occured and it will need to close the program so i tried it on my own comp with 7 and it didnt do it, instead the instant i hit program it says not responding but if i leave it for a min or 2 it responds and programs it fine. dam newer computers
Yea according to the error message spoo76 posted, windows 7 is basically trying to prevent a virus. There is the same protection in xp and vista but the driver disables it, it must not disable it in 7. I'll look around and see if i can find out if windows 7 for sure is the problem, and if there is a fix...windows 7 users may have to use the more expensive st link which can program all st micro chips not just the stm8s.
losikid is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-02-2011, 03:59 PM   #102
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Ok i have the usb, 4pin extension, and header all up on my site, i don't have any extra programmers so i haven't added that yet.

If you already have one of my hack kits, all you need for additional radios is one of these

http://www.overkillrc.com/products.h...roduct=5399079
losikid is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 04:20 PM   #103
Rock Stacker
 
Join Date: May 2011
Location: Fresno
Posts: 76
Default

First off I wanted to say awesome job Losikid putting this kit together.


So I have several PC's (8 to be exact lol) My newest box is having the same issues as the others although I am working in XP (7 is the devil) I got it working on my laptop with the same XP version as the box. I am thinking it must be something with an update or screwy driver. I am working on it and will try it on my windows 7 box that also does not work. Looking for a solution for those that don't have a couple boxes to try.
vette66_00 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 04:51 PM   #104
Rock Crawler
 
Join Date: Dec 2005
Location: houston
Posts: 650
Default

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
yea you just need another header...i'll go add them to my site, i have like hundred of them, i'll also add the other stuff as well.

Programming is real simple...if you need help lmk. I'm still trying to get caught up on afew other things, but i'm hoping i can spend some more time making a easier manual to use here late next week.
Thanks for the info, I'm building a rig for my daughter and if this hack works well for me, I am going to get her the same radio. Thanks for offering the connector seperately, now I dont have to scour the net to find one. I almost feel bad @ $.75 though, wouldnt mind paying a few bucks for one, saves me a trip to FRY's! Thanks!
getbent is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 05:09 PM   #105
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Quote:
Originally Posted by getbent View Post
Thanks for the info, I'm building a rig for my daughter and if this hack works well for me, I am going to get her the same radio. Thanks for offering the connector seperately, now I dont have to scour the net to find one. I almost feel bad @ $.75 though, wouldnt mind paying a few bucks for one, saves me a trip to FRY's! Thanks!
I buy them in big long strips and cut them down, most of the $.75 is the paypal fee, also remember shipping costs...
losikid is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 05:50 PM   #106
RCC Addict
 
Join Date: Oct 2006
Location: crawlifornia
Posts: 1,574
Default

Quote:
Originally Posted by getbent View Post
My kit made it in thursday, thanks for the fast shipping. Installation should be a breeze, but after reading through the programming instructions, I have to admit Im a little overwhelmed now. Hopefully losikid's programming instructions will be a little easier to understand for a computer illiterate fellow such as myself, lol.. One quick question, if I buy a second transmitter, can I use my current kit to program it too? Or would I have to buy another kit? I know I would have to buy another 4 pin connector to solder onto the tx board, but that shouldnt be a problem. Just wondering
same here, got mine Thursday but haven't messed with it yet.

thanks Losikid. I ordered my 6ch rx's the day I did a pre order so it's just waiting on me now
rockhugger is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2011, 04:49 PM   #107
Oliver Custom Knives
 
Join Date: Dec 2007
Location: Bloomfield NM , not something stupid
Posts: 1,047
Default

OK....would this make the ultimate scaler radio. With throttle , steering + 6 more 3 position chanels?

What are the options with this radio?
I have a DX3S that just aint gona cut it in the TTC build.
DwaneO is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2011, 04:56 PM   #108
I wanna be Dave
 
Join Date: May 2009
Location: Tehachapi,Ca
Posts: 2,339
Default

I bought this radio just for my scaler,it has a lot of options especially with the hack,not to mention, it also has farther range than spectrum
boosted4lyf is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2011, 05:50 PM   #109
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Quote:
Originally Posted by DwaneO View Post
OK....would this make the ultimate scaler radio. With throttle , steering + 6 more 3 position chanels?

What are the options with this radio?
I have a DX3S that just aint gona cut it in the TTC build.
Yea its the ultimate scaler radio

Um theres 2 3 pos switches, then 2 (2) push button switches, that will act as a 3 pos, then theres 2 or 3 single push button switches that can do up to 8 positions.

The 3 pos switches, and 2 push buttons can be programmed so they can act as single push buttons, giving you 11 8 position switches max...if you were to use them this way.

The ch 3 button can be converted to a 3 pos, so you could actually have 5 3 pos switches.
losikid is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 12:02 AM   #110
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Who has broken their board in two?
losikid is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 12:27 AM   #111
Rock Stacker
 
Join Date: May 2011
Location: Fresno
Posts: 76
Default

I will if you replace it if it does not work afterward.

never mind I see you figured it out at rctech

Last edited by vette66_00; 07-04-2011 at 12:35 AM.
vette66_00 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 12:56 AM   #112
I wanna be Dave
 
spoo76's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South FL
Posts: 2,979
Default

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
Who has broken their board in two?
I did when it was suggested b4. just got back into town so hopefully I can get cracking on this again tomorrow
spoo76 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 07:30 AM   #113
I wanna be Dave
 
Join Date: May 2006
Location: akron
Posts: 4,054
Default

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
Who has broken their board in two?
I did.. I could not get it to program till I did.. worked fine after
sloppy is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 12:27 PM   #114
I wanna be Dave
 
Join Date: Dec 2008
Location: Madrid, IA
Posts: 2,015
Default

i broke mine in 2 so i knew it would read it.
benoj is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 12:50 PM   #115
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

ok well when i broke mine in two it gave me worse fits than when they were together. So if you have broken yours in two, and it still won't read swim, here's the procedure i have had to do.

Plug in radio to programmer
Plug programmer into computer
open up stvp
open up your new firmware
click program tab (it will say couldn't read swim)
Now turn your power button on (nothing should happen (your radio should have batts in it))
Click program tab again
Your done, now unplug the radio and setup your models.
losikid is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 01:01 PM   #116
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

rx's that will work


6CH Receiver at Hobby Partz

6CH Receiver at HobbyKing

3CH Receiver at HobbyKing

8CH Receiver at HobbyKing

8CH Receiver at R2 Hobbies

3CH Receiver at R2 Hobbies

and i bet the new axial ar-3 will work too
http://www.axialracing.com/ftp/wrait...er_176x146.jpg

Last edited by losikid; 07-04-2011 at 01:09 PM.
losikid is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 01:10 PM   #117
Rock Crawler
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ohio
Posts: 496
Default

Quote:
Originally Posted by benoj View Post
i was having the same problem as spoo76 on the family comp with 7 with it saying a problem occured and it will need to close the program so i tried it on my own comp with 7 and it didnt do it, instead the instant i hit program it says not responding but if i leave it for a min or 2 it responds and programs it fine. dam newer computers
With 7 it might be a program you need to right click on and "run as administrator". I know a lot of programs that will just bump you out if you don't.
GRIMGREG is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 01:13 PM   #118
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

I'm slowly populating post #2 with quick access links to everything,
losikid is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 01:28 PM   #119
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

Hobbypartz just ran out of stock on the GT3B i guess they weren't expecting a jump in sells.
losikid is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2011, 09:42 PM   #120
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,113
Default

I looked for quite awhile, cheapest place to get them is ebay and their about $50 shipped from china There's also afew actual auctions that will probably go abit cheaper.
losikid is offline   Reply With Quote
Reply



LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.rccrawler.com/forum/electronics/321742-gt3b-hack-question-answer-thread.html
Posted By For Type Date
RoboSavvy Forum :: View topic - SAM-3 Servo teardown This thread Refback 03-05-2013 01:49 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 04:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com