Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: GT3B Hack Question and Answer Thread

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-29-2012, 05:03 PM   #1941
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,116
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by cartronicshn View Post
so my gt3b with 4.2 and the one on 6.1 should be around 10ms
No, after some tests on the o-scope it was discovered that the 4.1 averaged about 40ms latency...so it was optimized and got it down to like a 25ms average...and afew more tweaks were made between 4.2 and 6.1 to drop another ms or two
losikid is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 08-29-2012, 05:22 PM   #1942
I wanna be Dave
 
cartronicshn's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: HONDURAS...ROCK HEAVEN
Posts: 5,067
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

so about as fast as stock? which was 20ms right?
cartronicshn is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 05:41 PM   #1943
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,116
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

I haven't seen any tests on sock adios....but i'd assume slightly faster as i doubt the flysky engineers would have made a firmware that is extremely efficient in getting info to the module as soon as possible. Right now, the latency can't get any faster because the module is a 20ms module. With the new frsky 11ish ms is possible on the latency
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 05:56 PM   #1944
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2010
Location: 07456 N. NJ USofA
Posts: 8,314
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by LosiKid View Post
I haven't seen any tests on sock adios....but I'd assume slightly faster as I doubt the FlySky engineers would have made a firmware that is extremely efficient in getting info to the module as soon as possible. Right now, the latency can't get any faster because the module is a 20ms module. With the new frsky 11ish ms is possible on the latency
OK (turn on sarcasm....) what is "sock adios"?? Are you going barefoot?? (yes, I know you meant "stock radios"). Frikkin "auto spell check....."

For crawling, I really don't see latency as an issue. On a "go fast" I can a potential issue.

I have yet to upgrade my firmware, so I can't comment yet.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 06:06 PM   #1945
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,116
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by Charlie-III View Post
OK (turn on sarcasm....) what is "sock adios"?? Are you going barefoot?? (yes, I know you meant "stock radios"). Frikkin "auto spell check....."

For crawling, I really don't see latency as an issue. On a "go fast" I can a potential issue.

I have yet to upgrade my firmware, so I can't comment yet.
Auto correct

I guess i should proof read more often
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 08:50 PM   #1946
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2010
Location: 07456 N. NJ USofA
Posts: 8,314
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by LosiKid View Post
Auto correct

I guess I should proof read more often
No problem with me......just saying.

Thanks for all the help in this thread. Quite a few of us trying to help fill in the gaps.

"Smooth sailing on the move".....
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2012, 03:36 PM   #1947
Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: PORTUGAL
Posts: 22
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

humm..... ive been reading a lot of pages but (maybi missed it) i've only found someone with se same issue i have, and no resolution ....

i have the 2 esc template setup, but the dig dont stop the motors ... ch3. to the left and back wheels turn slowly ch3. to the rigth and front weels turn slowly
if i throtle up both motors turn foward ....

any one to help me ? thanks.
zmaxroad is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2012, 04:04 PM   #1948
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,116
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Calibrate the radio, calibrate your esc's
losikid is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2012, 05:04 PM   #1949
Newbie
 
Join Date: Jan 2011
Location: PORTUGAL
Posts: 22
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

have done esc / radio calibration several times ... always the same result ... instead of "full locked axle dig" i have a "slow speed axle dig" :(
zmaxroad is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2012, 05:11 PM   #1950
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2010
Location: 07456 N. NJ USofA
Posts: 8,314
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by zmaxroad View Post
have done ESC / radio calibration several times ... always the same result ... instead of "full locked axle dig" I have a "slow speed axle dig" :(
Hmmm....I have a hacked GT3B, dual Sidewinder Micros and used the supplied template with no issues.
I did change the "20" for proportional steps to "5" since it made more sense to me.

When you calibrated the ESC's, were the EPA's set to 100% and the trims (and possibly subtrims) were set to "0"??

What version GT3B software are you running? I'm running an older one.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2012, 05:22 PM   #1951
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,116
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by zmaxroad View Post
have done esc / radio calibration several times ... always the same result ... instead of "full locked axle dig" i have a "slow speed axle dig" :(
This issue is caused by a uncalibrated radio. So calibrate the radio again, especially the throttle channel.

There is a calibration how-to in post #2 of this thread
losikid is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 12:50 AM   #1952
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,116
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Spent some time tonight on these....still have quite abit more todo. Once finished they'll turn into a small 3x5 booklet

http://www.overkillrc.com/GT3X-Firmw...lp%20cards.pdf
losikid is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 09:14 AM   #1953
I wanna be Dave
 
cartronicshn's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: HONDURAS...ROCK HEAVEN
Posts: 5,067
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Austin, thanks for all the support you provide for these radios.
cartronicshn is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 01:03 PM   #1954
Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Location: fort campbell
Posts: 22
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Got my GT3C finally, turned it on to make sure it worked. installed hack kit, soldering with off without a hitch. put it back together. Now it won't turn on. rechecked to make sure all the wires were tight. still nothing. do you think i fried the controller?

I charged it too, still nothing. thinking i should have just tried my luck with getting one from losikid.

Last edited by mudboggin3; 09-01-2012 at 01:06 PM.
mudboggin3 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 01:07 PM   #1955
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2010
Location: 07456 N. NJ USofA
Posts: 8,314
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by losikid View Post
Spent some time tonight on these....still have quite abit more todo. Once finished they'll turn into a small 3x5 booklet

http://www.overkillrc.com/GT3X-Firmw...lp%20cards.pdf
Does the new firmware allow a "return to previous" when "dig" is locked?? I like on the "mom" dig that I go back to 5% propo when I return to 4WD. In "locked dig" it's not an option.

Quote:
Originally Posted by cartronicshn View Post
Austin, thanks for all the support you provide for these radios.
+1.

Quote:
Originally Posted by mudboggin3 View Post
Got my GT3C finally, turned it on to make sure it worked. installed hack kit, soldering with off without a hitch. put it back together. Now it won't turn on. rechecked to make sure all the wires were tight. still nothing. do you think i fried the controller?
I would double check you didn't bridge a pin on the hack header, then make sure the connection from the wheel (& power button) are good.
Is your wheel connection (to the main TX body) wires or the spring pins?
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 01:23 PM   #1956
Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Location: fort campbell
Posts: 22
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

my is wires, no pins. the solder joints look good, no bridging from what i can see. maybe i should desolder it make sure.
mudboggin3 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 01:42 PM   #1957
Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Location: fort campbell
Posts: 22
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Okay took the 90 degree header out, broke it in the process though. now the radio turns on. so new question, anyone know where i can buy a new header for it.
mudboggin3 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 02:00 PM   #1958
I wanna be Dave
 
Join Date: Nov 2010
Location: 07456 N. NJ USofA
Posts: 8,314
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by mudboggin3 View Post
Okay took the 90 degree header out, broke it in the process though. now the radio turns on. so new question, anyone know where i can buy a new header for it.
Either LosiKid/OverkillRC or Digikey.
Charlie-III is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 02:15 PM   #1959
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,116
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by Charlie-III View Post
Does the new firmware allow a "return to previous" when "dig" is locked?? I like on the "mom" dig that I go back to 5% propo when I return to 4WD. In "locked dig" it's not an option.
Yea, i'll explain the rest of the menu key mapping menu options on another card/page.
losikid is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 02:16 PM   #1960
Got Worms?
 
Join Date: Jun 2009
Location: Golden, CO
Posts: 6,116
Default Re: GT3B Hack Question and Answer Thread

Quote:
Originally Posted by mudboggin3 View Post
Okay took the 90 degree header out, broke it in the process though. now the radio turns on. so new question, anyone know where i can buy a new header for it.
Your issue is strange...

I'll send you a new gt3c header next week, send me an email sometime after monday...make sure and send the email to losikid@overkillrc.com
losikid is offline   Reply With Quote
Reply



LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.rccrawler.com/forum/electronics/321742-gt3b-hack-question-answer-thread.html
Posted By For Type Date
RoboSavvy Forum :: View topic - SAM-3 Servo teardown This thread Refback 03-05-2013 01:49 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 11:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com