Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: reverse delay on moped???

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2006, 11:29 PM   #1
Quarry Creeper
 
Join Date: Jan 2006
Location: ---EAST--TN---
Posts: 352
Default reverse delay on moped???

I have been using the Moped esc.
Its seems to be really good - but the delay when going into reverse is aggravating me.
If I start to flip backwards - by the time the reverse engages to bring the front back down its already flipped over.
Does anyone know of a way to stop the delay??
I have tried several things when setting it up, but I cant seem to make it right?
What are some ESC's that dont do this??
I really like the Moped other than the reverse delay, and the price is great.
Im kinda getting used to it, but I think I would rather be able to go from forward to reverse and vice versa faster.
redrover is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-02-2006, 11:30 PM   #2
I wanna be Dave
 
dezfan's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Happiness is a warm AK.
Posts: 12,563
Default

Try the double pump.
dezfan is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2006, 10:05 AM   #3
Rock Crawler
 
DaViolentOne's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, BC, Canada
Posts: 870
Default

Not sure if this'll work on a Moped or not, but, a buddy of mine with an NN stuffed a Super Rooster in and to avoid the reverse delay, it's in backwards, so to speak... It's wired in reverse and the TX is reversed, too... 0 reverse delay... But a slight delay when goin fwd from revers instantly... Works good for him from what I've seen...

Has anyone else tried this?
DaViolentOne is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2006, 05:09 PM   #4
Quarry Creeper
 
Join Date: Jan 2006
Location: ---EAST--TN---
Posts: 352
Default

That does also work with the Moped.
I tried that when messing around with it - Pretty much it makes it have a forward delay instead of a reverse delay.
One thing I didnt like about it was it seemed to launch from a stop in forward, kind of like it does when normally in reverse.
I didnt run it like that long enough to get used to it, but that might be the way to go. I wasnt sure if it would hurt the electronics or not, plus the getting used to forward delay - which may not be as bad as revese delay but still is annoying.
Anyways maybe Ill run it like that and see if I can adjust to it.
redrover is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 12:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com