Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: Mamba x aux mode How does it work

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-09-2018, 06:39 AM   #1
Quarry Creeper
 
Join Date: May 2016
Location: Nässjö
Posts: 241
Default Mamba x aux mode How does it work

I have a mamba x and a futaba 3pk. How do I make it so I have either my 30% drag or 100%? I have it set to my 3rd channel but I can only toggle drag 30% or of.
At 30% it isn’t completely locked in place so I have to use throttle to hold truck in place and I like that. But sometimes I want to be able to move around without having to give it a little throttle. So being able to put on 100% drag would be awesome.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Johan_Eriksson is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-09-2018, 10:14 AM   #2
Quarry Creeper
 
robert@castle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Olathe
Posts: 359
Default Re: Mamba x aux mode How does it work

When you have the aux wire set to drag brake in Castle Link it linearly scales the input to drag brake percentage. Servo pulses typically go between 1.0ms and 2.0ms. We scale over the range 1.1ms to 1.9ms. 1.1ms is 0% drag brake, 1.5ms is 50% drag brake, and 1.9ms is 100% drag brake.

On the 3pk, it has the display for showing the value of the third channel. If it is showing a value of 0 it is outputting 1.5ms. A value of -125 should be about 1.0ms, and a value of 125 should be about 2.0ms.
robert@castle is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2018, 01:32 AM   #3
Quarry Creeper
 
Join Date: May 2016
Location: Nässjö
Posts: 241
Default Re: Mamba x aux mode How does it work

Quote:
Originally Posted by robert@castle View Post
When you have the aux wire set to drag brake in Castle Link it linearly scales the input to drag brake percentage. Servo pulses typically go between 1.0ms and 2.0ms. We scale over the range 1.1ms to 1.9ms. 1.1ms is 0% drag brake, 1.5ms is 50% drag brake, and 1.9ms is 100% drag brake.

On the 3pk, it has the display for showing the value of the third channel. If it is showing a value of 0 it is outputting 1.5ms. A value of -125 should be about 1.0ms, and a value of 125 should be about 2.0ms.


I actually figured that out eventually. So now I just switch the switch and I have 100% or 30%


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Johan_Eriksson is offline   Reply With Quote
Reply



Mamba x aux mode How does it work - Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CC Mamba X (white) aux wire Fishcharger Electronics 25 03-24-2019 08:35 PM
Mamba Max Pro Cheat Mode PowerCrazy Axial AX-10 Scorpion 4 05-24-2011 08:53 PM
Mamba Max Pro cheat mode on the losi? DeadlySwan Team Losi Comp Crawler 4 02-26-2011 08:33 PM
Can't get my Airtronics MX-3 Aux channel to work right.... CentralCoaster Electronics 5 09-26-2010 02:27 PM
dx6i Mode 1 vs mode 2.... syber70 Electronics 1 03-12-2009 01:41 PM
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 04:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com