Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler General Tech > Electronics
Loading

Notices

Thread: Mamba X Aux adj. isn't adjusting.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-05-2019, 06:24 AM   #1
Rock Stacker
 
Join Date: Aug 2019
Location: Arlington
Posts: 79
Default Mamba X Aux adj. isn't adjusting.

Sorry for a longer post, but I figure some background is good. I've dropped a support req on the Castle site overnight. But I thought I'd consult the group think too.

I recently finished the build of a new chassis (new old stock lit Yeti) and transferred the radio gear (Turnigy GT5 6CH), Mamba X and motor, to that new chassis from a previous model (a RTR Axial Yeti).

The Aux wire controls did work when installed on the previous model, with the same radio gear. I've been using it with the max power adjustment parameter.

Channels 5 and 6 on the Turnigy GT5 6CH are 0-100 rotary knobs. So they are perfect for using that Aux control, to damp down the max power when I hand it off to a kiddo driver.

All the Aux channels on my Tx/Rx combo work as expected when I use a servo as a test indicator.

And there is continuity down the wire from the Rx connector, to where it plugs into the ESC body when tested with a multi-meter

Is there any sort of test procedure I can run on the Mamba? I do have the Bluetooth Castle link unit and have the Aux function enabled in the current profile that's been uploaded to the ESC.

I've reset the 'map' in the app to default, uploaded that, then uploaded my custom again... but still no dice on the Aux adjustments.

It worked so well right out of the box on the RTR... I'm extra bummed that it's not working now that I moved the gear.


Thanks,
SlidePanda is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-06-2019, 01:29 PM   #2
Quarry Creeper
 
robert@castle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Olathe
Posts: 359
Default Re: Mamba X Aux adj. isn't adjusting.

If you have a usb castle link, the datalogs will show the aux wire value so you can see what it says. Sometimes the firmware on the ESC gets messed up and updating the firmware to the same version will solve some issues like this.

You can update the firmware on iOS with the B-Link. We are working on getting it working on Android right now, but have been having trouble with part of the process. Datalogging will be coming in the App for both platforms hopefully early next year. We are still working out the best way to display the logs on such a small screen and have the display be useful.
robert@castle is online now   Reply With Quote
Old 11-06-2019, 01:44 PM   #3
Rock Stacker
 
Join Date: Aug 2019
Location: Arlington
Posts: 79
Default Re: Mamba X Aux adj. isn't adjusting.

I do not have the USB version of the link presently, just the BT dongle.

I am running the most recent firmware, 2.06. Just updated it from 2.02 the other day, after this problem cropped up hoping that might be a cure. Do you suggest rolling back to 2.02? OR Trying to update on 2.06 again?
SlidePanda is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 09:24 AM   #4
Rock Stacker
 
Join Date: Aug 2019
Location: Arlington
Posts: 79
Default Re: Mamba X Aux adj. isn't adjusting.

Issue resolved. The logs were full up and somehow this resulted in the on-the-fly Aux adjustments not working. I had to buy a USB Castle Link :( to fix it as the BlueTooth app doesn't do logs yet.

But deleting the logs brought the Aux function back to normal operation.
SlidePanda is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 10:42 AM   #5
RCC Addict
 
Join Date: Sep 2019
Location: US
Posts: 1,565
Default Re: Mamba X Aux adj. isn't adjusting.

Can you set the ESC to automatically delete the oldest logs as new logs are created?

~ More peace, love, laughter & kindness would make the world a MUCH better place
Panther6834 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 10:45 AM   #6
Quarry Creeper
 
robert@castle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Olathe
Posts: 359
Default Re: Mamba X Aux adj. isn't adjusting.

Quote:
Originally Posted by SlidePanda View Post
Issue resolved. The logs were full up and somehow this resulted in the on-the-fly Aux adjustments not working. I had to buy a USB Castle Link :( to fix it as the BlueTooth app doesn't do logs yet.

But deleting the logs brought the Aux function back to normal operation.

Not sure why that would have done that. The might be a software bug we need to look into for the next release.



You can clear the logs by holding reverse for 10 seconds until it lets out a long beep when you turn on the ESC. Similar to the throttle calibration where you hold full throttle, but with full brake. I thought we had this listed in our manual, but I can't find it.

You can also set 'Automatic Data Reset' to 0% to clear the log every time the ESC is turned on or Set the 'Sample Frequency' to disabled to keep it from logging.
robert@castle is online now   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 10:48 AM   #7
Quarry Creeper
 
robert@castle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Olathe
Posts: 359
Default Re: Mamba X Aux adj. isn't adjusting.

Quote:
Originally Posted by Panther6834 View Post
Can you set the ESC to automatically delete the oldest logs as new logs are created?

~ More peace, love, laughter & kindness would make the world a MUCH better place

We have a 'Automatic Data Reset' function but it only clears the logs during the boot up process of the ESC. We don't have a way to clear the logs while the ESC is running.
robert@castle is online now   Reply With Quote
Old 11-11-2019, 11:39 AM   #8
Rock Stacker
 
Join Date: Aug 2019
Location: Arlington
Posts: 79
Default Re: Mamba X Aux adj. isn't adjusting.

Quote:
Originally Posted by robert@castle View Post
Not sure why that would have done that. The might be a software bug we need to look into for the next release.
Not sure either.

Some other symptoms of the bug were that no error beeps occurred. I'd disconnect the aux wire and sensor wire with the ESC on, and no fault beep codes would result during this fault state.
SlidePanda is offline   Reply With Quote
Reply



Mamba X Aux adj. isn't adjusting. - Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CC Mamba X (white) aux wire Fishcharger Electronics 25 03-24-2019 08:35 PM
Mamba X aux wire glitch, can't get it to work properly Antsiranean Electronics 6 02-17-2019 04:50 AM
Mamba x aux mode How does it work Johan_Eriksson Electronics 2 02-11-2018 01:32 AM
Adj Slipper jason yates Losi Mini-Rock Crawler 0 10-23-2008 08:47 PM
Mesh Adj. psychofreak Newbie General 3 02-19-2006 10:57 PM
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 02:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com