Go Back   RCCrawler Forums > Miscellaneous > Rally
Loading

Notices

Thread: My XV-01

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-22-2019, 11:13 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: FR
Posts: 17
Default My XV-01

After reading turtle's XV-01 thread, I decided to build my own Lancia Delta.

It will be a mixed on/off road with two kind of bodies.

I have all the pieces (I hope) and I slowly started the building.

For the moment I'm at the slipper clutch stage :


Sent from my Redmi Note 7 Pro using Tapatalk
lucadoc is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 07-27-2019, 12:31 PM   #2
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: FR
Posts: 17
Default Re: My XV-01

Some steps forward :



Sent from my Redmi Note 7 Pro using Tapatalk
lucadoc is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2019, 07:37 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Sep 2019
Location: Diamond Creek
Posts: 1
Default Re: My XV-01

Hey hows the build going?
Ive just ordered an XV01 looking forward to building it up
Will be stock to start with
rsclio is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 12:46 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: FR
Posts: 17
Default Re: My XV-01

Quote:
Originally Posted by rsclio View Post
Hey hows the build going?

Ive just ordered an XV01 looking forward to building it up

Will be stock to start with
Hello,

I stopped the build for the moment I have to find the "inspiration"

I already know that a big headache is waiting for me when I'll have to put electronics in it.



Envoyé de mon Mi 9T Pro en utilisant Tapatalk
lucadoc is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 02:12 PM   #5
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: FR
Posts: 17
Default Re: My XV-01

Update : after changing the position of the engine and successfully tested the electronics (which gave me a headache ), I mounted the wheels on the chassis and made a little driving test.

Unfortunately I cannot understand why the car behaves like a traction, I have 0.001% propulsion on the rear axle.

I checked the belt and the pulleys and everything seems OK, but as soon as there is any resistance (just a finger on the rear tires) I have no power in the back.

Do you have any hints?

I thought of a big difference of oil in the gears of the differentials (I forgot the references but basically more dense in the front)
lucadoc is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 06:22 PM   #6
I wanna be Dave
 
Join Date: Sep 2011
Location: Douglassville, PA
Posts: 2,892
Default Re: My XV-01

Sounds like there is a cross pin missing somewhere.....
OSRC is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 12:10 PM   #7
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: FR
Posts: 17
Default Re: My XV-01

Quote:
Originally Posted by OSRC View Post
Sounds like there is a cross pin missing somewhere.....
I'll try to open the rear differential...
lucadoc is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2019, 05:15 PM   #8
MEOW
 
Natedog's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wackifornia
Posts: 11,712
Default Re: My XV-01

OP you're off to a good start, looking forward to more rally goodness!

Quote:
Originally Posted by OSRC View Post
Sounds like there is a cross pin missing somewhere.....
Yes, cross pin, spider gear, shim....something's not proper inside the differential.
Natedog is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2019, 05:06 AM   #9
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: FR
Posts: 17
Default Re: My XV-01

I found: the two pulleys tended to get loose because I had not pressed the two plastic pieces NN24 and 13 enough (it was so hard that I thought I'd break them).

Thus there was no place to properly insert the circlip in his seat: as there was traction the exagon of the pulley came out of the small iron pin BA and therefore no more traction.

Now I have tightened plastic pieces but I hope that the two e-rings will hold (I folded and covered with glue once installed).

Thank you all for your advices ... I will surely bother you again ... Now I'm fighting with the servo direction that I can not adjust correctly ( too much right or left )
lucadoc is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2019, 04:28 PM   #10
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: FR
Posts: 17
Default Re: My XV-01

Painting the body
lucadoc is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2019, 10:34 AM   #11
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: FR
Posts: 17
Default Re: My XV-01

Reinforcing the body with shoegoo and aluminum tape
lucadoc is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2019, 01:50 PM   #12
Newbie
 
Join Date: Jan 2017
Location: FR
Posts: 17
Default Re: My XV-01

Decals

Last edited by lucadoc; 11-10-2019 at 01:59 PM.
lucadoc is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 08:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com