RCCrawler Forums

RCCrawler Forums (http://www.rccrawler.com/forum/)
-   Tamiya CR-01 (http://www.rccrawler.com/forum/tamiya-cr-01/)
-   -   First run of the New Year (http://www.rccrawler.com/forum/tamiya-cr-01/579400-first-run-new-year.html)

Measuredpath 02-05-2017 04:22 PM

First run of the New Year
 
I was pretty stoked to head out today. I made a commitment this year to run my vehicles both air and land more this year. Started looking at items I needed to upgrade and budget out for the next few months.

With the snow continuing to come down and CR-01 being my only off-roader not waiting for parts. I figure why the heck not! Spent the morning charging and checking for any loose bits. 2 hrs later I had to the back yard.


https://i.imgur.com/PfSUWiD.jpg

https://i.imgur.com/mlzG74T.jpg

https://i.imgur.com/OuBQ5hC.jpg

The this happened. I already ordered the upgraded parts, but I didn't think the stock brushed motor would snap it. I originally ran a brushless setup and that had a lot of power, almost too much. Hence why I went back to stock motor.

https://i.imgur.com/hXFQHJt.jpg

J55TTC 02-06-2017 10:10 AM

Re: First run of the New Year
 
How disappointing! Perhaps the brushless setup had weakened it and with the cold it was enough to give up.

Its not very CR-01 friendly but I've found my CR-01 to be very unreliable unfortunately and theres barely a stock part on it - full alloy upgrades etc. I've ragged the bog standard SCX 10 to bits and its never skipped a beat :\

Measuredpath 02-06-2017 10:59 AM

Re: First run of the New Year
 
I wasn't terribly disappointed, more amused about this occurrence. You may be correct about the brushless setup wearing it down and the cold finally snapped it. Part of it was also have one of my metal chain links getting trapped and locking that one wheel in place. I've actually had nothing but reliable performance out of the CR-01. I find that certain hop up parts can cause issues as their is very little give.

OSRC 02-06-2017 02:20 PM

Re: First run of the New Year
 
Quote:

Originally Posted by Measuredpath (Post 5662826)
I've actually had nothing but reliable performance out of the CR-01. I find that certain hop up parts can cause issues as their is very little give.

Agreed, mine is running many stock parts from the day I received it, and I back ordered it when it was first announced.

I probably have 100 of those axles, and I've never had one break like that....they usually wear out first. Maybe a bad casting?


All times are GMT -6. The time now is 05:05 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com