Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler Brand Specific Tech > Team Losi Comp Crawler
Loading

Notices

Thread: Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-07-2012, 08:05 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Location: Connecticut
Posts: 43
Default Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

Hey guys, hoping for a little help here. Just getting my LCC back together and I have an issue with what I believe is my Losi Xcelerin 17.5T Motor. When there is a bit of resistance on the wheel, the motor seems to lock up and begins squeeling without moving the crawler until applying almost full throttle. I am nearly positive that the sound is coming from the motor. My MMP has it's firmware upgraded and is running in SmartSense. Any suggestions to what the issue might be?

Thank you,

DoctorRc
DoctorRC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-07-2012, 09:32 PM   #2
Quarry Creeper
 
Join Date: Dec 2009
Location: in front of you...
Posts: 247
Default Re: Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

tighten the slipper clutch nut on the trans...
nosyajg is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 09:37 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Location: Connecticut
Posts: 43
Default Re: Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

There is no slipper clutch in my crawler. Nearly positive the motor is screeching. Not a mechanical screeching either, sounds electrical (digital?).
DoctorRC is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 11:27 PM   #4
Pebble Pounder
 
Join Date: Dec 2011
Location: Ridgecrest, CA
Posts: 190
Default Re: Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

Quote:
Originally Posted by DoctorRC View Post
There is no slipper clutch in my crawler. Nearly positive the motor is screeching. Not a mechanical screeching either, sounds electrical (digital?).
Lubricate the worms. Mine made a high pitched sqealing also and lacked power. I blamed the motor. It was dry worm and spool all along. Jerrey
jgrim is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 11:34 PM   #5
Pebble Pounder
 
Join Date: Mar 2011
Location: Aurora, CO
Posts: 197
Default Re: Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

Make sure the motor sensor wire is attached and in good shape.

If you have access to a tester, put it in and see if the problem goes away.

It just sounds like your typical sensored brushless motor without a working sensor wire.

Marcus
Draggermirage is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 04:04 PM   #6
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Location: Connecticut
Posts: 43
Default Re: Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

I just got done lubing the worms, it is not an issue with them. I unfortunately do not have a sensor tester to try that, but if it is a sensor issue then the problem should be resolved by running in sensorless mode correct? And the sensor cable is in good shape.
DoctorRC is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 04:21 PM   #7
Pebble Pounder
 
Join Date: Mar 2011
Location: Aurora, CO
Posts: 197
Default Re: Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

Let me rephrase what I said.

The sensor wire may outwardly look ok, but the only real way to test for an issue with the sensor wire is to replace it with another good known wire.

I had a bad sensor wire on my LCC that only broke continuity when flexed one certain way.

It may work ok in sensorless mode, but for best crawling ability, get the sensored portion working.

Marcus
Draggermirage is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2012, 04:42 PM   #8
Newbie
 
Join Date: Apr 2011
Location: Connecticut
Posts: 43
Default Re: Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

If anyone cares, the problem was a bad motor. I bought a new Novak 18.5T Crawler motor and popped it in and now have no issues. Just in case someone else runs into a similar problem.
DoctorRC is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2012, 04:47 PM   #9
MODERATOR™
 
EeePee's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ohio
Posts: 18,927
Default Re: Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue

Thank you for following up. That's what makes forums useful. Answers to problems.
EeePee is offline   Reply With Quote
Reply



Xcelerin 17.5T Brushless Motor and MMP Issue - Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange issue - MMP + Futaba T3PL jhirte Electronics 12 12-29-2011 09:01 PM
MMP & Tekin sensored 13.5 issue hasbeen Axial Wraith 10 11-01-2011 08:32 PM
Noob question, wiring mmp to ballistic brushless motor Slowkrawl Electronics 3 10-01-2011 04:42 PM
Quark pro car 33 + BM16 brushless motor issue HITMAN Electronics 6 08-08-2008 10:58 PM
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 07:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com