Go Back   RCCrawler Forums > RCCrawler Brand Specific Tech > Traxxas Crawlers
Loading

Notices

Thread: Having an electronic issue

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2021, 09:05 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bay Area
Posts: 3
Default Having an electronic issue

I have a Traxxas TRX 4 Bronco and the steering servo seems to work fine till I hit the throttle and then the strew ring goes back to zero but only in the forward direction. Steering seems fine in reverse. When itís stopped and you turn left and right everything is fine the moment you touch the throttle it just zeros out. But seems to be fine in reverse. Iím running all stock electronics. On a 3 cell. Any ideas?


Sent from my iPhone using Tapatalk
GHJ1865 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-02-2021, 12:04 AM   #2
Rock Stacker
 
Join Date: Oct 2020
Location: San Jose
Posts: 66
Default Re: Having an electronic issue

If you are running the stock servo arm it could be stripped. It's inexpensive plastic and not up for the job. Mine when the 2nd time out and made the steering erratic.
itr1275 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2021, 03:11 AM   #3
RCC Addict
 
Join Date: Nov 2017
Location: Austin Texas
Posts: 1,111
Default Re: Having an electronic issue

I would also suggest checking the servo arm to see if the splines are stripped. Servo arm could also be loose. In either case, the servo/ steering will seemingly move erratically. Sometimes it'll seem to be turning fine and then all of a sudden it won't be. If the arm is tight on the shaft and it's not stripped then my guess would be the servo going out. The stock steering servo on the TRX4 has proven to many people to be less than robust and often has a pretty short life-span.
high plains drifter is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2021, 07:56 AM   #4
I wanna be Dave
 
Join Date: Jan 2016
Location: california under the rock im crawling on
Posts: 2,156
Default Re: Having an electronic issue

i have that issue with my radio.a gt3c when its in programing mode
maybe its a setting on the radio or reciver or maybe its just the traxxass crap electronics

Last edited by ferp420; 02-02-2021 at 07:59 AM.
ferp420 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2021, 06:13 PM   #5
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bay Area
Posts: 3
Default Re: Having an electronic issue

Quote:
Originally Posted by ferp420 View Post
i have that issue with my radio.a gt3c when its in programing mode
maybe its a setting on the radio or reciver or maybe its just the traxxass crap electronics

It was a setting in my radio... after tinkering with it for awhile I fixed it... thanks


Sent from my iPhone using Tapatalk
GHJ1865 is offline   Reply With Quote
Reply



Having an electronic issue - Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue with Warn 9.5 cti Mounting Issue cubalz Axial SCX10 III 0 10-07-2020 10:28 AM
Electronic Issue ericsarge Axial SCX-10 1 08-21-2012 08:29 PM
Is it "Normal/bad" clod stall or electronic(s) issue? OhioCrawler Electronics 12 07-20-2012 11:25 AM
Electronic help. RCBreeze Axial AX-10 Scorpion 4 10-13-2011 04:24 PM
electronic help rckcrawler Electronics 3 05-29-2008 10:47 AM
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 05:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com