Go Back   RCCrawler Forums > Scale Rigs Brand Specific Tech > Axial Brand Scale Rock Crawlers > Axial Wraith
Loading

Notices

Thread: Did I smoke my esc?

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2015, 06:17 PM   #1
Pebble Pounder
 
Join Date: Mar 2015
Location: Fairland
Posts: 103
Default Did I smoke my esc?

So was out driving my wraith today since it was such a nice day here in the midwest. I got about 5 minutes into it and all the sudden my motor quit working. Still had steering so I unplugged battery and plugged it back in. No beeps from ESC for cell count still no power to motor. Found that the red led still blinks when I apply throttle and stays solid upon full throttle but no motor turn. Tires are free so there is no binding. I am assuming it is smoked. Which axial says that the AE-5 is 3s compatible....so I am at a loss. What do you guys think?
Jtroutt19 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-16-2015, 06:36 PM   #2
Pebble Pounder
 
Join Date: Feb 2015
Location: East Bay Area, CA
Posts: 115
Default Re: Did I smoke my esc?

Try to rebind the radio to reciever and then try to recalibrate the esc.
savageasflux is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2015, 06:45 PM   #3
I wanna be Dave
 
Join Date: Feb 2013
Location: NW Indiana
Posts: 3,196
Default Re: Did I smoke my esc?

You may have had a motor failure....does it run with battery applied directly to the motor leads? I would verify the condition of the motor before buying an ESC...was it the stock motor?...
allanon1965 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2015, 07:55 PM   #4
I joined the Band!
 
Join Date: Dec 2014
Location: Earth
Posts: 1,188
Default Re: Did I smoke my esc?

Check your motor brushes and the wires to the motor. If the brushes are worn and/or not sliding smoothly in the brush hood you'll loose motor function. Same goes for a motor wire that's not connected securely.
Eric0424 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2015, 09:02 PM   #5
Pebble Pounder
 
Join Date: Mar 2015
Location: Fairland
Posts: 103
Default Re: Did I smoke my esc?

I will try rebinding. The motor works fine. No it is not the stock motor. It is a firebolt. Cheap motor I can abuse and replace if necessary. Brushes look alright about half worn. Yes it runs with battery connected to motor leads. I use a single round cell Lipo to test that. I just found it weird that it doesn't beep anymore to designate how many lipo cells it detects.
Jtroutt19 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2015, 10:00 PM   #6
Pebble Pounder
 
Join Date: Mar 2015
Location: Fairland
Posts: 103
Default Re: Did I smoke my esc?

Ok so upon further inspection. The motor stopped turning with a battery hooked up. Missing a brush on one side. Time to go brushless!
Jtroutt19 is offline   Reply With Quote
Reply



Did I smoke my esc? - Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Did I smoke the esc and BEC? Moparguy Electronics 11 04-28-2013 12:48 AM
ESC up in smoke!!! USMCRay1 Losi Mini-Rock Crawler 6 01-17-2012 10:59 AM
did i just smoke my receiver or esc? mudn_1 Electronics 1 02-14-2011 11:29 PM
My esc up in smoke.. stoneface Electronics 4 10-10-2010 09:08 PM
Smoke/Overheating from ESC SinCity Axial SCX-10 6 06-14-2010 07:09 AM
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 07:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com