Go Back   RCCrawler Forums > Scale Rigs Brand Specific Tech > Axial Wraith
Loading

Notices

Thread: Wraith problems

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-08-2019, 04:16 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Feb 2019
Location: Middle TN
Posts: 4
Default Wraith problems

Hello

First post, looking for some help.

Iíve got a Wraith that has sat for about 6 months. Finally got it out of storage along with my Stampede and Deadbolt. I put a fully charged battery in the wraith and it made a few sporadic beeps. The servo worked a couple times then Locked all the way to one side and then wouldnít work. Then throttle got screwy and stopped working. Without pulling the throttle it would pulse on and off. Tried a new battery same thing. Turned the remote control off and tried again. Same thing.

Any suggestions? Iím by no means a troubleshooter when it comes to electronics and if it sounds like ESC or something is shot Iíll just replace it.

Thanks
TJ
Tj1004 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old 02-08-2019, 05:37 PM   #2
Tiny Truck Hoarder
 
HumboldtEF's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Humboldt county
Posts: 2,100
Default Re: Wraith problems

The ESC beeping is likely an error code, its usually a combination of short beeps and long beeps, look up your ESC's manual and see what the error code is first. It could be as simple as not being calibrated (I mean the error code beeping, not the other weird stuff going on)

But it seems very likely that some electronic component has crapped the bed, It could be the servo, receiver or ESC. Since you have other RC's what you could do is swap out each of those parts one at a time into your Deadbolt (hopefully its in working order). I'd probably guess that the servo is at fault, they can do odd things when they go bad and backfeed voltage to other channels. You might try first unplugging the servo to test if its the culprit.

Oh and if you have a BEC its also a potential culprit to look into.

Last edited by HumboldtEF; 02-08-2019 at 05:40 PM.
HumboldtEF is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2019, 06:25 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Feb 2019
Location: Middle TN
Posts: 4
Default Re: Wraith problems

Thanks.

So if I unplug the servo and everything else works then thatís the culprit I guess.
Tj1004 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2019, 07:41 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Feb 2019
Location: Middle TN
Posts: 4
Default Re: Wraith problems

Tried the servo from the deadbolt and it worked fine. Thanks for the help
Tj1004 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2019, 12:19 PM   #5
Tiny Truck Hoarder
 
HumboldtEF's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Humboldt county
Posts: 2,100
Default Re: Wraith problems

Sweet, that didnt take too much effort!

Were you able to sort out the error code beeps?
HumboldtEF is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2019, 12:02 PM   #6
Newbie
 
Join Date: Feb 2019
Location: Middle TN
Posts: 4
Default Re: Wraith problems

Yep pretty easy, new one on order. Funny thing is the servo on my stampede burned out also the next day.

It stopped doing that and is back to 2 short 1 long.
Tj1004 is offline   Reply With Quote
Reply



Wraith problems - Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wraith problems help! Numnutz General Crawlers 17 01-18-2017 09:17 AM
Wraith problems.. HELP!** Trentenowns Axial Wraith 10 12-17-2012 09:42 PM
problems with wraith please help kauai808 Axial Wraith 5 09-10-2012 06:27 PM
problems with new wraith hunterk Axial Wraith 9 03-01-2012 11:42 AM
wraith problems popeye123 Axial Wraith 13 01-13-2012 01:18 PM
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 10:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright 2004-2014 RCCrawler.com